Ενημέρωση

Ενημερωθείτε μέσα από τα άρθρα μου

Το κρυφό σφάλμα

Ο Λακάν έλεγε »σκέφτομαι ότι είμαι εκεί που δεν σκέφτομαι ότι σκέφτομαι..»

Που είναι το κρυφό σφάλμα που σε δένει χειροπόδαρα στον Ένα που ενσαρκώνει στο προσωπείο του τη δική σου απόλαυση?
Το σφάλμα είναι στα μαλλιά ή στα μυαλά? Βρίσκω το σφάλμα σημαίνει το ξαναβρίσκω.. Ό,τι δεν ανιχνεύει την έξοδο και μας κρατά δέσμιους μιας ενόρμησης θανάτου μάς γυροφέρνει στην δίνη του πόνου..
Απο πόνο σε πόνο και απο φόβο σε φόβο παρασιτείς στη ζωή σαν νεκροζώντανη φιγούρα τρόμου. Καταπίνεις αμάσητα λόγια απο τα αυτιά και βαρυστομαχιάζεις τρώγοντας το »τίποτα». Πως να χορτάσει κανείς τρώγοντας προστακτικές υπερεγωτικές εντολές και ζώντας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που προσποιούνται τις επαύλεις? Το σφάλμα μεταβιβάζεται απο γενιά σε γενιά με διαδοχή πόνου, πληγής και διαστροφικής απόλαυσης του ίδιου του σφάλματος..
Η επανάληψη τι επαναλαμβάνει στην διαστροφή? Επαναλαμβάνει μια σκηνή απόλαυσης. Ένα σενάριο βασισμένο σε μια φετιχιστική υπόθεση. Ένα φετίχ σαν μαγικό χαπάκι ή σαν νόμισμα που σε καλεί να αγκιστρωθείς πάνω του για να απαρνηθείς την ίδια σου την άρνηση.. Να αντέξεις τον πόνο με αναδιπλασιασμούς πόνου. Επαναλαμβάνει τον ίδιο τραγικό μύθο που λέει ό,τι θα σου συμβεί αυτό που είναι μοιραίο να σου συμβεί.. Αφού σου κλείσει το τρίτο μάτι, το μνημονιακό, σε οδηγεί στο μαντρί με τα άλλα προβατάκια επι σφαγής. Είναι το μνήμα της μνήμης..

παρανοιος

ΠΑΡΑΝΟ-ΙΟΣ

«απόσπασμα βιβλίου» Ζείτε σε μια γιγαντιαία προσομοίωση πραγματικότητας, …

η αναγκη να καταλαβεις

Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ…

(απόσπασμα σεμιναρίου) Έχετε δει να τρέχουν πίσω από «το κατάλαβα» …

οπως το ματριξ

Όπως στο matrix…

Σε συνδέουν στην πρίζα, δουλεύεις και σε αποσυνδέουν όταν τελειώσεις …