Ενημέρωση

Ενημερωθείτε μέσα από τα άρθρα μου

η αναγκη να καταλαβεις

Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ…

(απόσπασμα σεμιναρίου)
Έχετε δει να τρέχουν πίσω από «το κατάλαβα» και να γίνονται ακόλουθοι όποιου τους κάνει να καταλαβαίνουν με χειραγώγηση.

Γαντζώνονται και δημιουργούν αλυσίδες απόλαυσης αυτού που νομίζουν ότι έχουν καταλάβει. Είναι αυτό που ξέρετε ήδη. Η ανάγκη να τα κάνω πολύ απλά τα πράγματα και να ξεμπερδεύω. Τότε όμως μπερδεύονται όλο και πιο πολύ. Αν κάποιος με στόμφο παπαγαλίσει ότι ο μαζοχιστής γουστάρει τον πόνο και ο σαδιστής γουστάρει να δέρνει θα βρει και το ανάλογο κοινό που θα πει: «Ορίστε! Επιτέλους με δυο λέξεις μου απάντησε στο ερώτημά μου» το τάδε άρθρο. Μόνο που δεν πρόκειται για απαντήσεις αλλά για τηλεπαιχνίδια και παρωπίδες. Είναι σαν να απαγορεύεται η επινόηση και να επιτρέπεται μόνο η αναπαραγωγή του ίδιου και του ίδιου μορφώματος.
Για να μην κατρακυλούν λοιπόν τα πράγματα και γίνονται ρευστά τα σταθεροποιούν με εγγυήσεις του «κατάλαβα». Αυτό δημιουργεί μια ψευδαίσθηση συνέχειας…
– Αυτό δεν είναι όμως και μια ασπίδα;
Σώτη: Ως προς τι;
-Ως προς την συνέχεια…
Σώτη: Βεβαίως. Το «κατάλαβα» ποια συνέχεια μας φέρνει; Μας φέρνει την διαδοχή αυτού που κατάλαβα. Διαδοχικά πλάνα. Αυτό μου φέρνει. Ένα λίμνασμα. Αν πω ότι «το κατάλαβα και θα το δω αλλιώς» αυτό είναι άλλο. Διαφέρει από το να γίνω αυτό που κατάλαβα. Και εδώ έχουμε πάλι σαγήνη…Στην πραγματικότητα τίποτα δεν καταλαβαίνουν. Είναι άλλη μια μορφή «κάνω σαν» να το κατάλαβα και παρεμποδίζει την επιθυμία σας. Επιπλέον σας βάζει μέσα στην αναπαράσταση και σε μια συνεχόμενη προσομοίωση. Από δω θα ξεπηδήσουν φόβοι και δυο αδηφάγες ανάγκες που σας τρώνε τη ζωή. Η ανάγκη να αγαπηθώ (χωρίς να αγαπώ) και η ανάγκη να μην μείνω μόνος. Ένα απλό παράδειγμα αναπαράστασης του ίδιου μορφώματος αναγκών από γενιά σε γενιά είναι να μην προδώσω ότι παρέλαβα. Μπορεί να μην ήθελα να γίνω φούρναρης, ούτε να φτιάξω φούρνο σαν αυτό που είχε η οικογένειά μου αλλά θα πάω να κάνω αυτό ακριβώς που δεν θέλω για να επεκτείνω την διαδοχή του «σαράντα χρόνια» φούρναρης.
-Και την πληρώνει το σώμα;
Σώτη: Το σώμα λέει αλήθεια μέσα από τα συμπτώματά του. Όταν μπαίνετε στον λαβύρινθο των σκέψεων και δεν ξέρετε ποιος μιλάει και τι να κάνετε καλύτερα να ακούτε το σώμα σας…


Σημ.: Η φωτό είναι του gianpal333

παρανοιος

ΠΑΡΑΝΟ-ΙΟΣ

«απόσπασμα βιβλίου» Ζείτε σε μια γιγαντιαία προσομοίωση πραγματικότητας, …

η αναγκη να καταλαβεις

Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ…

(απόσπασμα σεμιναρίου) Έχετε δει να τρέχουν πίσω από «το κατάλαβα» …

οπως το ματριξ

Όπως στο matrix…

Σε συνδέουν στην πρίζα, δουλεύεις και σε αποσυνδέουν όταν τελειώσεις …